Lengyelországi pálos szerzetes lesz a csíksomlyói pünkösdi szentmise szónoka

Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a lengyelországi częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsús szentmise szónoka május 19-én – adták hírül a csíksomlyói Ferenc-rendi szerzetesek.
Mint közleményükben írják, Marian Adam Waligóra 1966. október 2-án született a lengyelországi Jędrzejówban. Általános iskolája elvégzése után a természet iránti szeretettől vezérelve erdészeti középiskolában folytatta a tanulmányait. Erdész szeretett volna lenni, de a középiskola befejezését követően megváltoztatta terveit, és 1987-ben a pálos rendbe lépett, ahol 1993. július 30-án tett örökfogadalmat. 1994-ig a pálos rend szemináriumában tanult Krakkóban. 1994. június 18-án szentelték pappá Częstochowában a Jasna Góra-i pálos kegyhelyen. Fiatal pálos szerzetesként magyarul is tanult, amire a pálos rend magyar alapítása indította, ugyanakkor arra is gondolt, hogy így könnyebben tarthat majd kapcsolatot a magyarországi pálosokkal. Már ekkor komoly kapcsolatot létesített olyan személyiségekkel, akiknek fontos szerepe volt a lengyel-magyar barátság alakításában. Nagyon sokat tesz a lengyel–magyar barátság elmélyítéséért. Ennek a tevékenységének is köszönhető, hogy a két nép barátságát szépen kifejező és jelképező események a lengyel és a magyar nemzet lelki egymásra találását hordozzák – áll a Székelyhon szerkesztőségébe eljuttatott közleményben.
(Székelyhon)

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vegyük a helyi terméket!

Vásár van, kistermelő kevésbé Tavasszal megjelennek az őstermelők által az üvegházban vagy fóliasátorban termesztett friss …