A szászrégeniek aránylag könnyen nyerték a Maros megyei „rangadót”

A labdarúgó harmadvonal utolsó előtti őszi idénybeli játéknapján két Maros megyei érdekeltségű együttes találkozott. Sajnálatos módon a rangadó jelző nem illett erre a mérkőzésre, bár az Avântul a rangsor 10. helyén, a Marosvásárhelyi ASA fiókcsapata pedig eggyel lennebb tanyázik.
Az ASA meglepően jól és határozottan kezdte a mérkőzést, aztán csupán néhány perc elteltével Stoica Vili legénysége kiegyensúlyozta a párharcot. Az első találatot a mérkőzés rajtjában jegyezhettük a hazaiak oldalán: a 7. percben az aktív, lendületes fiatal középpályás, Gliga pontos jobb oldali beívelését követően a labda Truţához került, a régeniek tapasztalt csapatkapitánya mesterien szelídítette meg a pöttyöst, s pár méterről, higgadtan továbbított Moga hálójába: 1-0. A 9. percben Sbârcea küldött kemény lövést mintegy 14 méterről, ám a labda jócskán fölé szállt. A 12. percben a bátran és felszabadultan futballozó fiatal marosvásárhelyiek kihagyták az első játékrész egyik legnagyobb gólszerzési lehetőségét: Carlejean jobb oldalról elvégzett hajszálpontos szöglete után Iliescu közelről mellé fejelt! Az Avântul magabiztosan uralta a mezőnyt: a 17. percben Murar 22 méterről küldött szabadrúgása veszélyesnek tűnt, ám a vendégkapus résen volt, és könnyedén hárított. A 24. percben kétgólosra nőtt a hazaiak előnye: egy hosszú, remek ütemű szöktetés után Stavilă a büntetőterület jobb oldaláról, mintegy 9 méterről a kiszolgáltatott helyzetben lévő Moga kapujába lőtt. Tekintettel a játék addigi összképére, ettől a perctől eldőlni látszott a három bajnoki pont sorsa. A házigazdák továbbra is többet támadtak, két újabb gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki: előbb a 28. percben Truţa ígéretes szögből az oldalhálóba lőtt, majd négy perccel később Moraru erős lövését a vendégkapus jó érzékkel kiütötte. A találkozó első félideje a vendégek gólhelyzetével zárult: egy hosszú indítás után Iliescu egyedül találta magát szemben Husar kapuvédővel, aki időben mozdult ki, s önfeláldozóan elhárította a gólveszélyt.
A 47. percben Stavilă egyéni akciója során jobb oldalról lőtt, ám kísérlete erőtlen volt, nem okozott gondot az ASA fiókcsapata hálóőrének. Ezt követően a percek múlásával a régeniek egyre jobban meghátráltak, a mérkőzés 55. percétől a 80.-ig a vendégek átvették a játék irányítását, szinte végig támadva a második félidőben. Az 57. percben a marosvásárhelyiek előtt állt a hátrányuk lefaragásának lehetősége: Rus mintegy 13 méteres, jól eltalált kapáslövését Husar a léc alól hatalmas bravúrral szögletre tornázta. Bár az ASA II elszántan és erőteljesen támadott, a hazai védők derekasan állták a sarat. A régenieknek csupán egyetlen elfogadható magyarázatuk lehet a második félidőbeli gyenge teljesítményre: a kétgólos előny megnyugtató tudata. A vendégek tetszetősen és elképzeléssel fociztak, ám a veszélyesnek ígérkező támadások zöme a büntetőterület vonalának közelében meghiúsult, a távoli lövések pontatlanok voltak. A 71. percben Ursu 23 méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel kerülte el Husar kapuját. Ez idő alatt az Avântul leginkább ellentámadásokkal próbálkozott, s a játék képével szöges ellentétben egy ilyen akció során a 79. percben harmadszorra is bevették a vendégkaput: Gliga Ciprian kitartóan harcolt egy labdáért, mintegy 30 méterre a kaputól megszerezte, s egyedül a marosvásárhelyi hálóőrrel, lágy mozdulattal, közelről a léc alá emelt: 3-0. A 88. percben Truţa próbálkozott lövéssel, ám Moga ezúttal résen volt.
A házigazdák viszonylag könnyedén nyertek, ám játékuk ezúttal is jócskán elmaradt a várakozásoktól. Az ASA fiókcsapata derekasan küzdött, s az elszenvedett vereség a játék képe alapján nagy arányúnak mondható. Az Avântultól kitűntek: Murar, Truţa, Gliga és Stavilă, a túloldalon pedig Ghirca, Iliescu, Rus és Ursu.
Jegyzőkönyv
Labdarúgó 3. liga, 14. forduló: Szászrégeni Avântul – Marosvásárhelyi ASA II 3-0 (2-0)
Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 130 néző. Vezette: Dorian Bărzuca (Lugos) – középen, Alin Botaş, Dragoş Popa (mindketten Temesvár) – partjelzők. Ellenőr: Ion China (Nagybánya), Rigó Monica ( Kolozsvár).
Gólszerzők: Truţa (7.), Stavilă (24.), Gliga C. (79.).
Szászrégeni Avântul: Husar – László N., Dumbrăvean, Merdariu, Sîplăcan, Gliga C. (80. Palcău S.), Sbârcea (72. Ilinca), Truţa, Murar, Stavilă (62. Luca Ad.), Moraru (51. Fülöp A.).
Marosvásárhelyi ASA II: Moga – Carlejean (46. Răuţă), Chertes, Bucur, Căliani, Tarnyai, Ghirca, Iliescu, Schieb, Rus (60. Suciu), Ursu (74. Stoica R.).
További eredmények a 3. liga V. csoportjának 14. fordulójából: Zilah – Kolozsvári Sănătatea 0-0, Medgyesi Gaz Metan – Nemeszsuk 3-2, Beszterce – Fugyivásárhely 1-1, Nagyszeben – Lénárdfalva 1-2, Dés – Kudzsir 0-0, Sülelmed – Radnót 3-2.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …