Eltávolították tisztségéből a Maros megyei kulturális igazgatót

Egyik utolsó intézkedéseként eltávolította tisztségéből Hegedüs Csilla kulturális miniszter a Maros Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetőjét, Nicolae Băciuţot.

Eltávolította Maros megyei tisztségéből Nicolae Băciuţot Hegedüs Csilla. A leköszönő kulturális miniszter december tizedikén kelt rendeletében értesítette a Maros Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetőjét, hogy december 11-ei hatállyal áthelyezi az Olt Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság élére, kinevezése pedig hat hónapra szól.

A hivatásos magyarellenes feljelentőként elhíresült Dan Tănasă blogjában az igazgatót idézi, aki szerint áthelyezése a hatalommal való visszaélés olyan szintű eszköze, mely „lefejezi az amúgy is károsult üzemmódban működő Maros megyei intézményt, ahol egy könyvelő, egy pénztáros és egy titkárnő dolgozik, és nincs egyetlen szakember sem.”

Az intézmény igazgatója különben szeptember 17-től betegszabadságon van, és a blogbejegyzés kitér arra is, hogy a törvény értelmében egészségügyi okokra hivatkozva az áthelyezés visszautasítható.

Telefonon próbáltuk elérni Hegedüs Csilla leköszönő kulturális minisztert, de a szaktárca átadásával járó teendői miatt nem tudott kérdéseinkre válaszolni.

Különben Nicolae Băciuţ leváltását nemrég a Demokratikus Marosvásárhelyért Civil Szervezet is kezdeményezte. A szervezet vezetője, Kovács István Dávid szerint az igazgatónak  köszönhető az, hogy jóváhagyásai nyomán a belvárosban eredeti ablakkeretek, homlokzati díszek tömkelege tűnik el, és műemléképületeket újítanak fel szakszerűtlenül. Kovácsék egy petíciót is megfogalmaztak,  melyben többek között ez olvasható: „A városom régi arculatát nem hagyhatom tovább elpusztulni és egyes beosztott felelősök martalékává tenni”.

Vass Gyopár  – székelyhon.ro –

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Marosvásárhelyen, a 2-es számú járóbeteg-rendelőnél is leadhatók. Lejárt szavatosságú gyógyszerek.

Július elsejétől Marosvásárhelyen, a Maros Megyei Klinikai Kórházhoz tartozó 2-es számú járóbeteg-rendelő székhelyén is leadhatja …