II. Szászrégeni Magyar Napok 2014. szeptember 18-19-20 és 21

A Kemény János Művelődési Társaság és az RMDSZ szászrégeni szervezete második alkalommal szervezi meg a Szászrégeni Magyar Napokat. A rendezvénysorozat több helyszínen tucatnyi programmal várja az érdeklődőket.

Szeptember 18-án, csütörtökön délután 6.00 órai kezdettel a magyarrégeni parókia kiállító termében Baróthi Ádám képzőművész tárlatnyitójára kerül sor.

Szeptember 19-én, pénteken a Rákóczi Szövetség égisze alatt és Nagy Atilla tanár vezetésével – Szászrégen múltjáról -, történelmi vetélkedőre kerül sor. Délután 6.00 órai kezdettel az Eugen Nicoară Művelődési Ház nagyterme gálaestnek ad otthont. Ekkor nyitják meg hivatalosan a Magyar Napokat, köszöntőbeszédek hangzanak el és átadják az életműdíjakat. Az est második részében Kilyén Ilka színművésznő, Trozner Kincső és Buta Árpád előadása tekinthető meg.

Szeptember 20-án, szombaton, délelőtt 10.00 órától ugyancsak az Eugen Nicoară Művelődési Ház nagytermében kisdiákok előadására kerül sor. Néptáncok, népdalok és színdarab szerepel a programban.
Délután 5.00 órai kezdettel a DIO-Házban László Márton történész „70 éve történt …” címen tart előadást.
Este fél héttől a római katolikus templomkertben a templom fennállásának 230 éves évfordulójára emlékeznek.
Este fél nyolctól az Eugen Nicoară Művelődési Ház nagytermében lép fel a Nagykőrösi Színtársulat Hair című musicallal. Az előadásra a belépés ingyenes.

Szeptember 21-én, vasárnap a rendezvények színhelye az Avântul sporttelep lesz.
Délelőtt 10.00 órai kezdettel a szabadtéri színpadon ökumenikus istentiszteletet tartanak. 11.00 és 16.00 óra között különböző szabdtéri programokkal várják a szászrégeniekeket. Lesz minifoci és asztalitenisz bajnokság, hagyományos gulyásfőző verseny, kisiparosok kiállítása, könyvvásár, népművészeti kiállítás, gyerekfoglakozások.
Délután 3.00 órától lépnek fel a szászrégeni Rügyecskék, a Kéknefelejcs és a beresztelki Lángvirág néptánccsoportok.
4.00 órától a modern táncé és a zenéé a színpad. Fellép az Urban Art tánccsoport, 4.30-től a Blast zenekar, 5 óra 30 perckor kezdődik Szabó Előd és a Titán koncertje. Este 7.00-től Benkő Lászlónak és a Megapolisnak tapsolhatunk. Este fél kilenctől lampioneregetés zárja a II. Szászrégeni Magyar Napokat.

A II. Szászrégeni Magyar Napok főtámogatói: Szászrégen Polgármesteri Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország), Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, az RMDSZ Főtitkársága és a Maros Megyei Tanács.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényekre.

Fábián András

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vincze-Simó Franciska különdíjas lett.

XIV. Bujtor István Filmfesztivál Augusztus 22–25. között Keszthelyen rendezték meg a XIV. Bujtor István Filmfesztivált. …