A székely zászló kitűzése és a közintézmények magyar föliratozása miatt jelentget a megszálló hatóságoknál egy háromszéki „magyar”

Nagy Attilának hívják azt a háromszéki „magyart”, aki már évek óta ostromolja a Kovászna megyei prefektúrát, a bukaresti belügyminisztériumot, és jelentgeti a szinte színtiszta magyar települések polgármestereit, intézményvezetőit a székely zászló kitűzése és egyes polgármesteri hivatalok, kultúrházak nevének „csak” magyar kiírása miatt. A barátai által Pulinak is becézett (mi tudnánk más jelzőket is aggatni rá) áruló a Facebook-oldalán román és magyar nyelven még kérkedik is tettével.
A magát „a vallásos és a székely nemzeti anarchizmus prófétájának” nevező veszedelmes kötöznivaló e szavakkal kezdi a három nappal ezelőtti bejegyzését: „Kifejezetten büszke vagyok, hogy milyen kemény hadjárat folyik a személyem ellen a romániai magyar médiában a székely zászló, magyar feliratok elleni feljelentésem nyomán!”- kezdődik a bejegyzés. A háromszéki Kökösön, Gábor Áron hősi halálának helyén élő nemzetáruló később így indokolja tettét: „Tovább fogom jelenteni a székely zászlókat, és a tisztán magyar feliratokat az intézményeken, amelyeknek, utóbbi, a románokat diszkrimináló jellege van. Nem a bosszú a célom, hanem rávilágítani, tiltakozni az ellen, hogy az erdélyi magyarság történelmi hazugságban él. További feljelentések, tiltakozások lesznek az Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Tamás Sándor megyei tanácselnök képviselte román ellenes, nacionalizmussal, sovinizmussal szemben, melynek az alapja a történelmi hazugság, önámítás, amiben az erdélyi magyarság, a székelység él. Hogy a zászlólengető székelykedés, autonómiázás csak a személyes hatalmi ambícióik eszköze, ezért ringatják történelmi illúziókban a székelyeket. Ők, személyes ambícióikból kifolyólag megvezetik a buta parasztot. Vannak, más motivációim is: a románsággal szemben érzett kulturális szimpátia és a román ortodoxia nagyrabecsülése!” – írja a nem is olyan régen még felszentelt unitárius lelkészként tevékenykedő elmeháborodott.

A székelyek által kedélyesen megtűrt Puli az elmúlt esztendőkben már több háromszéki település, így például Uzon, Gidófalva és Málnás vezetése ellen tett följelentést az intézmények magyar föliratozása és a székely zászló kitűzése miatt, a szegény románok diszkriminálása címén. Gidófalvára kiváltképpen haragudhat Nagy Attila, mert a székely falu polgármesterét az Erdőss Gábor Művelődési Ház és a Községháza magyar föliratért is följelentette. Puli kutyus az egyik legutóbbi román nyelvű Facebook-bejegyzésében arról panaszkodik: „Dumitru Marinescu bosszúja kezd érződni, amiért a belügyminisztériumban is bejelentést merészeltem tenni. A (romániai) magyar médiának ugyanis a prefektus elmondta, hogy följelentést tette, amiért a hatályos törvényekkel ellentétben egyes településeken a kizárólagos magyar föliratokkal és a székely zászló kitűzésével diszkriminálják a románokat.”

A fentebb említett történet előzményeként korábban maga a Kovászna megyei román prefektus, Dimitru Marinescu mosom kezeimet stílusban azt nyilatkozta a bukaresti Új Magyar Szónak és más romániai magyar lapnak, hogy egy Puli névre is hallgató, kökösi illetőségű magyar jelentgeti nála a magyar települések vezetőit székely zászló- és magyar fölirat-ügyben. A prefektus az erdélyi újságíróknak az egyik ilyen Puli-féle följelentés faxmásolatát is megmutatta.

Puli faxolt feljelentése az román  prefektusnak
Hering József

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vegyük a helyi terméket!

Vásár van, kistermelő kevésbé Tavasszal megjelennek az őstermelők által az üvegházban vagy fóliasátorban termesztett friss …