Adománygyűjtés az I. Szászrégen-i Magyar Kulturális Napokon!

Hamarosan becsengetnek, s a Szászrégen környéki szórványtelepüléseken élő gyerekeknek szükségük van a támogatásodra (mindenki támogatására), hogy ők is normális körülmények közt tudjanak továbbtanulni.
A szeptember 13-15 között megrendezendő I. Szászrégen-i Kulturális Napokon adománygyűjtést szervez a Szivárvány Alapítvány.

Ők lennének a szászrégeni kollégium első lakói:

fulpos

Szórványtelepülésekről származnak, olyan helyekről ahol még lehet nem is járt egyikünk se, viszont ők is ugyanúgy mint te, vagy gyereke(i)d, magyarul szeretnének továbbtanulni.
Erre viszont kevés az esély, ha nem teremtsük meg a lehetőséget számukra.

Igen, manapság senkinek sem egyszerű, de ha valaha eljutnátok ezen településekre, akkor meggondolnátok a mindennapi „panaszkodást”, látván a körülményeket.

Konkrétan ezen gyerekeknek, s a következő generációknak egy olyan helyre lenne szükségük, amelyben hétköznapjaikat tölthetnék (tanulhatnának), mivel a mindennapi szászrégeni iskolákba való szállítás költséges, s mondhatni lehetetlen.

Az 1-4. osztályban anyanyelven tanultak Magyarfülpösön, a Szivárvány Alapítványnak köszönhetően, most viszont tovább kell lépni, hisz ellentétes esetben ki tudja mi lesz ezen gyerekekkel…

A Szászrégen-i Római Katolikus egyház ingyen rendelkezésükre bocsájtotta a korábban ezt a célt szolgáló épületet, viszont számos javítást végeztek, s még szükséges végezni annak érdekében, hogy lakható legyen.

Szórvány Kollégium Szászrégen

Szerencsére léteznek még kitartó, lelkes emberek akik tesznek is valamit az ügyben (pl. Ady István református lelkipásztor), s arra kérünk benneteket, hogy segítsetek ti is, ki amennyivel tud, illetve terjesszétek a hírt, hogy Szászrégen magyar lakossága ismerje meg ezt a kezdeményezést.

A Szaszregen.ro-n folyamatosan beszámolunk majd a fejleményekről! Képekkel, információkkal szolgálunk a közeljövőben, hogy mindenki láthassa a terv alakulását.

A cél tehát megvan, most már csak a tett hiányzik! Vagyis az anyagiak biztosítása!

Adományaitokat átadhatjátok vasárnap (szeptember 15.-én) az „Avantul” sportpályán ezen célból felállított standnál. Két sör, s egy finom gulyás mellett szánjunk egy kis adományt ezen gyerekeknek is!

Ezen kívül adományaitokat a következő bankszámlaszámokra is küldhetitek:

RO86BRDE270SV81500982700 – RON
RO36BRDE270SV81501012700 – EUR
RO27BRDE270SV81501192700 – HUF

A személyes adományátadás is lehetséges.
Erről több információt itt találtok: Ady István (Tel: 0744775144 , 0265533201)

Egyéb szükséges információ:

Fundatia Regenboog Curcubeu Szivárvány
Cod fiscal: 12699850
Adresa: Str. Principala, nr. 179
Localitatea: Filpisu Mare
Judet: Mures

Tudtátok, hogy idén Szászrégenben mindössze 20-25 magyar gyerek kezdi az 1. osztályt?
Azt tudtátok, hogy 2013-ban a Szászrégen-i Református Egyháznál három kis konfirmáló volt?

Gondolkodjatok, hogy mi lesz később, s ennek tudatában cselekedjetek! 

About milan

Check Also

Közlemény:Szászrégen város, a Szászrégen integrált városfejlesztési stratégiája 2021–2030.

Folyamatos fejlődés című terv tulajdonosa, bejelenti a nyilvánosságnak, hogy a különbizottságnak a Maros Megyei Környezetvédelmi …