Sima hazai gyôzelem a nyitófordulóban: Szászrégeni Avântul – FCM Târgoviste 3-0 (1-0)

Útnak indult a harmadosztályú labdarúgóliga pontvadászatának új idénye. Megyénk egyetlen együttese, az elmúlt szezonhoz hasonlóan, ezúttal is a 6. csoportban kapott helyet. Az elsô játéknapon a szászrégeniek hazai pályán a târgovistei FCM gárdáját fogadták.

A régeniek határozottan kezdték a találkozót, s rövid egy perc alatt két érdemleges mozzanatot is lejegyezhettünk a vendégkapu elôterében: a 3. percben Stoica bal oldalról leadott, jól eltalált lövését Bica kapuvédô csupán kiöklözni tudta, majd Macarie remek pozícióban találta magát, ám alig néhány méterrôl elügyetlenkedte a labdát, így a vendég védôknek sikerült felszabadítaniuk. A mérkôzést továbbra is a házigazdák irányították, s a 17. percben Moldovan 20 méterrôl leadott erôs lövése kevéssel tévesztett célt. Az elsô târgovistei kapujelenet huszonkét perc elteltével adódott, akkor Enescu zárt szögbôl, a bal szélrôl mellé lôtt. A 33. percben az Avântul a vendégek egyik védôjének hathatós segítségével megszerezte a vezetést: Anghel a kaputerületrôl olyannyira ügyetlenül rúgta meg a pöttyöst, hogy a játékszer a kezével „találkozott”. A szabálytalanság egyertelmû volt, így senki nem vitatta a megítélt büntetôt, amelyet Bucin magabiztosan vágott a kapu bal sarkába: 1-0. Nem mindennapi szituációnak lehettünk szemtanúi… A 37. percben Stoica Vili szabadrúgását Bica könnyedén fogta.

Az elsô játékrészhez hasonlóan a második negyvenöt percet is remekül kezdték a házigazdák, s ennek eredményeként három perc alatt végérvényesen megpecsételték a három bajnoki pont sorsát. A 47. percben Stoica a tizenhatos vonaláról jócskán fölé emelt, majd egy perccel késôbb Enyedi Andrei gárdája újabb tizenegyeshez jutott. A kapu közvetlen közelében Trutát felvágták, s a büntetôt Bucin ezúttal is higgadtan értékesítette: 2-0. Az Avântul jó játéka folytatódott, s az 54. percben akár háromgolósra is növelhették volna elônyüket, ekkor Stoica kitûnô ütemben ugratta ki Moldovánt, aki egyedül a kapussal, mintegy 8 méterrôl erôtlenül lôtt, így a vendégek hálóôre szögletre mentett. Aztán az 57. percben immár a harmadik hazai gólnak tapsolhatott a közönség: Truta rávezette a pöttyöst Bica kapuvédôre, s mintegy 7 méterrôl erôs lövéssel bevette a vendégek hálóját: 3- 0. A megnyugtató elôny birtokában a régeniek nem erôltették túlságosan a támadást, ennek oka valószínûleg az volt, hogy a vendégek nagyon halvány teljesítményt nyújtottak… A második játékrész 10-15 percig eseménytelen és unalmas volt. Az FCM Târgoviste elvétve veszélyeztette Negru kapuját. A legnagyobb gólhelyzetük a 70. percben kínálkozott, ám Enescu hajszálpontosan beívelt jobb oldali szögletét Lungean pár méterrôl mellébólintotta. A találkozó utolsó másodperceiben az Avântul közel állt a negyedik gól megszerzéséhez, ám Ungur 14 méterrôl küldött boltíves lövése centiméterekkel fölé szállt.

A régeniek fôlényes, elismerésre méltó gyôzelmet arattak, ám a pályán történteket szemlélve feltevôdik a kérdés: túl gyenge volt-e a vendégcsapat vagy igen jó formában játszott az Avântul?

A két csapat összeállítása:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Szotyori, D. Razvan, Merdariu, Ungur, Macarie (67. Murar), Truta, Moldovan (78. Gergely), Bucin, Stoica V., Chiorean (83. Kanyaró P.).

* Târgovistei FCM: Bica – Coman, Anghel C., Neagu, Cernea, Madaran, Gîldau, Timofte (33. Daia), Popa, Dragnea, Enescu (71. Mîndru).

Játékvezetôk: Mates Andrei – Cîmpeanu Ionut, Hiticas Andra (mindhárman Kolozsvárról).

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …