Hogyan védekezzünk a trükkös lopások ellen?

Sajnos, vannak gerinctelen embertársaink, akik gátlástalanul kezet emelnek mások kemény munkával szerzett pénzére, javaira, autójára, nem törôdve azzal, hogy mekkora lelki és anyagi kárt okoznak.

Ezért ötleteink, tanácsaink az autótulajdonosok számára konkrét segítséget nyújtanak, feltéve, ha betartják azokat.

Megtörtént eset. Egy bevásárlóközpont parkolójában álltam meg, bementem vásárolni. Vásárlás után a gépkocsi motorja nem indult. A kocsi új volt, hatezer kilométert szaladt, kifogástalanul mûködött, de a motor mégsem indult. A második indítási kísérlet után kiszálltam a kocsiból, s máris ott termett egy jól öltözött, megnyerô, bizalmat gerjesztô külsejû fiatalember. Látva, hogy bajban vagyunk, azonnal felajánlotta a segítségét. Azt mondta, hívja a barátját, aki autószerelô és segítenek beindítani a gépkocsi motorját.

Hála istennek, nem tartottunk rá igényt. A kocsit hazavontattuk, odahaza meg is találtuk a rejtett hibát. Széthúzták a benzinpumpa elektromos csatlakozóját, ami magától nem eshet szét! Tehát biztos idegen keze volt a dologban. A csatlakozót – miután összeillesztettük – azonnal elindult a motor.

Valójából nem derült ki, hogy mi volt a cél ezzel a felajánlott autószerelôi trükkel. Vagy így akartak pénzt keresni, vagy arra számítottak, hogy ott marad az autó éjszakára és ellopják.

Felhívom a figyelmet, ha az út szélén segítséget kérve integet valaki, csak akkor álljunk meg, illetve csak akkor szálljunk ki a gépkocsiból, ha meggyôzôdtünk, hogy valóban valamilyen személyi sérülés, rosszullét vagy mûszaki probléma miatt kérnek segítséget.

Ha hivatása, foglalkozása révén segítséget tud nyújtani például orvos vagy autószerelô, értékeit, kézitáskáját, mobiltelefonját tegye olyan helyre, ahol azok nem látszanak. Például ülés alá, kesztyûtartóba. Kiszállás után zárja be az autót és vigye magával a kulcsot!

Amennyiben személyes közremûködéssel úgysem tud segíteni, ne szálljon ki a kocsiból, csak ajánlja fel, hogy mobiltelefonon értesíti a mentôket, a rendôrséget vagy a bajbajutott által megadott telefonszámon annak ismerôsét, rokonát.

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Meghívó keresztavatásra.2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.

„Néma keresztek, beszéljetek.Kit rejt a mély? Kit őriztek?Én hallgatom, én itt leszek,Néma keresztek, beszéljetek.”Kárpátia2024. augusztus …