Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / 11. Vásárhelyi Forgatag. Amely augusztus 29. és szeptember 1. között zajlik Marosvásárhelyen.

11. Vásárhelyi Forgatag. Amely augusztus 29. és szeptember 1. között zajlik Marosvásárhelyen.

Augusztus 29. – szeptember 1-je között kerül sor az idei Vásárhelyi Forgatag rendezvényre. Célja ezúttal is a helyi magyar közösség kulturális értékeinek bemutatása, a hagyományok ápolása és a közösségi összetartozás erősítése. 

A szervezők számos programmal készülnek: koncertekkel, színházi előadásokkal, táncházakkal, kézműves-foglalkozásokkal, irodalmi estekkel és gasztronómiai bemutatókkal. A rendezvényen kiemelt szerepet kapnak a helyi művészek és alkotók, valamint a hagyományos népi mesterségek és a népzene bemutatása. Ezekről nyilatkozott a Marosvásárhelyi Rádiónak Molnár Imola és Csatlos Tünde, a Forgatag veterán szervezői. 

Az idei Forgatag fő helyszíne a vár, de a város több helyén lesznek programok. A hivatalos megnyitóra csütörtökön 19 órától kerül sor a Kultúrpalotában, ahol Nyári Károly és Nyári Edit koncertjére várják az érdeklődőket – hívták fel a figyelmet a szervezők. 

Tasnády Ádám

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Szólj hozzá

E-mail címed nem közöljük nyilvánosan.A kötelező mezőket * jelöli *

*

Az oldal tetejére