Navigáció: Kezdőlap / 2024 / augusztus

augusztus 2024 archívum

Marosvásárhelyi Rocksuli: Jelentkezés a Rocksuli Marosvásárhely 2024/2025-ös tanév I. félévére.

Rocksuli iratkozás! A nyár vége meghozta a régóta várt változásokat, és ismét kezdődhet egy újabb tanév a marosvásárhelyi Rocksulinál. Annak ellenére, hogy februárban kilátástalannak láttuk a helyzetünket, a felénk áramló rengeteg jószándék meghozta a lehetőséget arra, hogy folytathassuk tevékenységünket. Kiemelt köszönet az anyagi és erkölcsi támogatásért a következő személyeknek és szervezeteknek:Pataky Attila – Edda Művek Daimler MC MarosvásárhelyMaros Megye Önkormányzata ... Olvasd tovább »

A reptéri beruházás 65%-ban készült el.

Legkésőbb év végén adják át az új utasterminált A marosvásárhelyi nemzetközi repülőteret igénybe vevő utasok türelmetlenül várják a reptéri munkálatok befejezését, hogy az új terminál átadásával és beüzemelésével civilizáltabb körülmények között, tágasabb várótermekben, nagyobb utasfogadó terekben lehessen várakozni a felszállásra, illetve a csomagok érkezésére. Arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan haladnak, ugyanis a repülőtéren kifüggesztett pannón a munkálatokat 11 hónapon belül, ... Olvasd tovább »

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, hanem a Maros megyét ebben az osztályban újoncként képviselő Nyárádtői Unirea 2018 lépett pályára, a Târgoviştei Chindiát fogadta. Bár a hegedűk városában a gyepszőnyeg minősége eléggé gyatra, ez nem befolyásolta számottevően a találkozó színvonalát. Az első játékrészben az Unirea kezdeményezett inkább, Eusebiu Tudor legénysége nagy ... Olvasd tovább »

Vincze-Simó Franciska különdíjas lett.

XIV. Bujtor István Filmfesztivál Augusztus 22–25. között Keszthelyen rendezték meg a XIV. Bujtor István Filmfesztivált. A rendezvényen több olyan alkotó is részt vett, akik együtt dolgoztak Bujtor Istvánnal, például Piroch Gábor kaszkadőr, aki idén saját filmmel is benevezett. Bujtor-életmű-díjban részesült Reviczky Gábor, akinek a díjat Koltai Róbert (aki szintén szerepelt a versenyprogramban) adta át, és Kern András, Bujtor művész- és ... Olvasd tovább »

11. Vásárhelyi Forgatag. Amely augusztus 29. és szeptember 1. között zajlik Marosvásárhelyen.

Augusztus 29. – szeptember 1-je között kerül sor az idei Vásárhelyi Forgatag rendezvényre. Célja ezúttal is a helyi magyar közösség kulturális értékeinek bemutatása, a hagyományok ápolása és a közösségi összetartozás erősítése.  A szervezők számos programmal készülnek: koncertekkel, színházi előadásokkal, táncházakkal, kézműves-foglalkozásokkal, irodalmi estekkel és gasztronómiai bemutatókkal. A rendezvényen kiemelt szerepet kapnak a helyi művészek és alkotók, valamint a hagyományos népi ... Olvasd tovább »

Építik a tanuszodát Szászrégenben.

Épül a szászrégeni mezőgazdasági iskola udvarán az a tanuszoda, amelynek a megvalósítását az Országos Beruházási Társaság (CNI) a Fejlesztésügyi Minisztériumon keresztül támogatja. A beruházás értéke közel 30 millió lej. A korszerű, új uszodában egy standardoknak megfelelő, 25×15,4 méteres medence lesz, amelyben 6 úszósávot alakíthatnak ki egyszerre. A földszinten öltözők, edzőterem és sportterem, elsősegélynyújtó pont is lesz, az emeleten pedig a ... Olvasd tovább »

Zenélő szökőkút Szászrégen főterén.

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal szándékában áll a főtér átrendezése is, aminek tervei még tavaly elkészültek. A hivatal február elején adta át a munkaterületet annak a kivitelezőcégnek, amelyik megnyerte a központi park felújítására kiírt pályázatot.  Azóta térkövezték a park sétányait, nemsokára lecserélik a világítóoszlopokat, a régiek helyébe, a főtér szecessziós homlokzatú épületeihez igazodva, hangulatos új oszlopok és energiatakarékos világítótestek kerülnek.  Felújítják ... Olvasd tovább »

Maros megyében is aratják a búzát.

Szép hozamokra számítanak a gazdák A nyári kánikulában megfeszített tempóban dolgoznak a gabonaföldeken, teljében az aratás. Idén korábban ért be a termés, a sörárpát már learatták, rövidesen befejezik az árpa aratását is, és nekiláttak a korai búzafajták betakarításának. A termés jónak ígérkezik, búzából 5600 kilogrammos átlaghozamra számítanak – nyilatkozta lapunknak Silvia Jude, a Maros Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság főtanácsadója. ... Olvasd tovább »

Kiskorú elleni szexuális erőszak – előzetesben az elkövető.

12 éves kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak vádjával állítottak elő egy Faragó községbeli férfit. A beresztelki vidéki rendőrkapitányság rendőrei a Szászrégeni Bíróság ügyészének felügyelete mellett egy kiskorú megerőszakolásával gyanúsított személyt vettek őrizetbe július 26-án, ezt követően 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.  A rendelkezésre álló információk alapján a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított, amely során kiderült, hogy egy 37 éves Faragó községbeli ... Olvasd tovább »

Meghívó keresztavatásra.2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.

„Néma keresztek, beszéljetek.Kit rejt a mély? Kit őriztek?Én hallgatom, én itt leszek,Néma keresztek, beszéljetek.”Kárpátia2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.1944 augusztusának végén, szeptember elején ádáz harcok dúltak itt a székely határőrök és a betörő Vörös Hadsereg katonái között. Sokan megsebesültek, több ... Olvasd tovább »

Az oldal tetejére