Boldog hölgyek a lelátón, szomorú nőnapi vereség a pályán

Budai Barna-Lóránd, valamint Răzvan Dan legénysége, miután a tavaszi visszavágó nyitófordulójában értékes győzelmet aratott a Szatmár megyei Tasnád otthonában, a Barcarozsnyói Olimpic Cetate gárdáját látta vendégül. A találkozó kezdete előtt a szászrégeni futballisták, valamint a klub gyerekcsapatainak tagjai a nemzetközi nőnap alkalmából színpompás tulipánokkal ajándékozták meg a lelátón szép számban helyet foglaló hölgyeket (a hegedűk városában ehhez hasonló nemes és szívhez szóló gesztusra még nem volt példa).

A mérkőzést jól kezdték a hazaiak, hiszen mindjárt a 8. percben óriási gólhelyzetet dolgoztak ki: ekkor Potor ellenállhatatlanul lódult meg a jobb szélen, zavartalanul betört a büntetőterületre, és már csak a kapussal volt szemben, viszont mintegy 6-7 méterről jócskán a kapu fölé lőtt! A vendéglátók szempontjából ez volt az első játékrész legnagyobb gólszerzési lehetősége. Noha a továbbiakban is az Avântul kezdeményezett, játéka nem eredményezett jelentős veszélyt a tapasztalt Mutu kapujának előterében. A 21. percben, az egyébként eléggé lendületesen és szervezetten játszó vendégcsapat megszerezte a vezetést: kihasználva a régeni védőfal tétlenségét, a jól helyezkedő Staicu közelről könnyedén a kapu bal alsó sarkába küldte a pöttyöst (0-1). Annak dacára, hogy az első félidőben a hazaiak teljesítménye korántsem minősíthető fényesnek, Răzvan Dan tanítványai derekasan küzdöttek, olykor lendületesen támadtak. A 24. percben Bugnar hajszálpontos jobb oldali beadását Murar mintegy 7 méterről melléfejelte. A barcarozsnyóiak, noha eléggé ritkán támadtak, veszélyesen tették: a 44. percben Damian távoli kísérlettel próbálkozott, az erős lövést Bucin kapuvédő, körülményesen ugyan, de kiütötte.

A találkozó 52. percében a nagyon aktív Mariean kecsegtető helyzetbe került, 12 méteres lövése jócskán mellészállt. Az 56. percben Bujor végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület bal oldali sarkából, de nem találta el a kaput. Noha a továbbiakban is az Avântul irányította a mérkőzést, ez a hajráig nem nyilvánult meg említésre méltó gólhelyzetekben. A 80. percben az elismerésre méltó teljesítményt nyújtó Bujor mesterien végzett el 23 méterról egy szabadrúgást, viszont Mutu hatalmas bravúrral hárított! Hét perccel később, ismételten nagy egyenlítési lehetőség adódott a szászrégeni gárda előtt: ekkor egy jobb oldali beívelést követően Murar közelről fölé fejelt. Lévén, hogy a Brassó megyei gárda meglehetősen húzta az időt, az összecsapás végén Mădălin Dumitru piteşti-i sípmester hat perc hosszabbítást diktált! A harmadikban végérvényesen eldőlhetett volna a mérkőzés sorsa: ekkor Bucin vakmerően kimerészkedett a kapujából, mintegy 25 méterre a kaputól elvesztette a labdát, Moraru azonban kissé kényelmetlen szögből az üresen maradt kapu mellé lőtt. Ezt követően az utolsó másodpercekben Pop mintegy 12 méteres erős lövését Mutu szenzációs reflexszel védte, ezzel gyakorlatilag megőrizte csapata számára a három bajnoki pontot.

A játék képe alapján a házigazdák megérdemelték volna legalább a döntetlent, ám a pontatlanság, a kapkodás, valamint Mutu kapus kiváló teljesítménye és a vendégek összjátéka mindezt nem tette lehetővé.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 17. forduló: Szászrégeni Avântul – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0-1 (0-1)
Szászrégen, Avântul-pálya, kellemes, tavaszi időjárás, mintegy 400 néző. Vezette: Mădălin Dumitru (középen), Lucian Tănase, Mădălin Prioteasa – partjelzők (mindhárman Piteşti). Ellenőr: Ioan Duma (Nagyszeben), Albon Teodora (Kolozsvár).
Gólszerző: F. Staicu (21).
Avântul: Bucin – Bugnar, Pop, Merdariu, Pavel Alex.(19. Ad. Luca), P. Luca, Covaciu, D. Potor (69. L. Moldovan), Chirilă (46. Laczkó), Murar, Bujor.
Barcarozsnyó: Mutu – Colţofean, Dobre, Bogyor, Marin, Ţutu, Moraru, Drugă, Staicu, Mariean (66. Varlam), Damian (74. Striftică).
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …