A HSC visszavágott a dunaújvárosiaknak, Dab.Docler–HSC Csíkszereda 1-3

A HSC visszavágott a dunaújvárosiaknak a keddi vereségért. Az 1. mérkőzés 2-0-ja után eztúttal a Csíkszereda nyert két góllal. A párharc állása: 1-1, a következő két meccset Csíkszeredában játsszák, szombaton és vasárnap.

Két hatalmas DAB-lehetőséggel indult a meccs, a másodiknál némi hezitálás után Peterdi Imre már a kezét is emelte, de jól érezte, amikor bizonytalankodott a mozdulat megindításával, nem volt bent. A hazaiak jóval kezdeményezőbbek voltak, de az első kiállítás is tőlük jött ezen a meccsen, Hüffnert küldték ki a bírók. Az előnyben egy komoly helyzet alakult ki Sevela kapuja előtt, jól dolgozott a szlovák kapus. A kétperces hátrány végén Galanisz Nikandrosz emlékezetes szólót vezetett, a végén Kozuch hatalmas bravúrral védett a hosszú oldalon mamuttal. Egymást követő két DAB-támadás végén is felment a pumpa egyes játékosokban a kapus környéki harcokban, de kiállítás nem történt. A második meccsen sem esett gól az első húsz percben. Ez a harmad gyengébb hokit hozott, mint egy nappal korábban, kisebb volt a tempó, több a hiba és a mellékzönge.

A folytatásban szerencsénkre feljebb kapcsoltak a csapatok. Először a dunaújvárosiak eszméltek, meghúzták a második harmad elejét, a csíkiak többször beszorultak, és az egész pályás letámadás miatt nehezen jöttek ki a harmadukból akkor is, ha korongot szereztek. De jól oldották meg a feladatot, és ez az aktivitás magukkal ragadta őket is, és jó kis harmad kerekedett. Míg az első harmadban Trancát lökte palánkra egy hazai bekk, úgy ebben a periódusban Virág fejét találta el egy csíki hokis. Mindkét megmozdulás a szükségesnél keményebb volt, ilyeneket az első meccsen nem láttunk, de szerencsére ezúttal is ezek határozták meg a játék képét. A 31. percben aztán megváltozott sok minden. Jaroslav Kmit a rövid saroknál váratlanul ellőtte a korongot, Sevela sem volt erre felkészülve, ezzel vezetést szerzett a HSC. A szlovák válogatott csatár mozdulata egy másik 11-esét idézte, akit szintén jól ismernek Dunaújvárosban.  Több mint 90 perc után megszerezte döntőbeli első gólját a Csíkszereda. Ezt követően három HSC-kiállítás következett. A szimpla fórban a legnagyobb helyzet a hátrányban játszó erdélyiek előtt adódott, de Molnár Zsolt közeli lövését Sevela fogta. A végén több mint egyperces kettős emberelőnyhöz jutottak Galaniszék, de csak egy jó távoli Tőkési-lövésre futotta. 1-0-s vezetéssel várhatta az harmadik húsz percet a vendégcsapat.

8-ból 5 hátvéd maradt a DAB-ban, Erdélyi Péter, Peter Huba után a döntő első meccsén az utolsó másodpercben Marek Chvatal is megsérült, így 5-ből csak 3 légióst tudott jégre küldeni Stephan Lundh vezetőedző. A csatárok közül Somogyi Balázs térdsérülés, Pavuk Attila eltiltás miatt nem lehetett a pályán. Érdekesnek ígérkezett a meccs előtt, hogy az utóbbi időben csatár helyett bekként alkalmazott szerb válogatott Szabados Róbert mekkora szerepet kaphat így. Mint kiderült, a második harmadtól erősen számított rá a svéd edző, és kiválóan helyt állt, még támadásra is maradt ereje.

Virág Tamás óriási lövése komoly veszélyt jelentett a HSC kapujára, de Kozuch vagy a vas mentett újra. Lüktető oda-vissza hoki alakult ki, de jól védtek a kapusok újfent. Nagy hiba kellett a második vendéggólhoz. Egy védőharmadban eladott korong után létszámfölény alakult ki a kapu előtt, és bár Sevela elsőre hatalmasat védett, a kipattanót Hurtaj ügyesen továbbította a kapuba. Nagyon nehéz helyzetbe került a Dab.Docler.

Sevela első lehozatala után érett a hazaiak szépítő találata, ami 58:43-nál Szappanos révén meg is született. Azonnal időt kértek a vendégek, másodjára is lekorcsolyázott a Dab.Docler kapusa, ekkor viszont már a csíkszeredaiak találtak be az üres kapura, így 3-1-es vendéggyőzelem született.

Stephan Lundh: A legnagyobb különbség a keddi találkozóhoz képest a védekezésben és a helyzetkihasználásban mutatkozott meg. Jó csapat vagyunk, de a helyzeteinket, ziccereinket nem tudtuk kihasználni. Örülök, hogy Pavuk a harmadik mérkőzésre már visszatérhet, mindig jó, ha minél többen vagyunk. Holnap edzünk, majd pedig este Csíkszeredába indulunk.

Gál Sándor: Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatnak, nagyot harcoltak, ma elhittük, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. Idegenben nem a legfontosabb szempont a góllövés a mérkőzés elején. Tegnap este elbeszélgettünk, az volt az általános vélemény, hogy kedden hiányzott a tűz, de ma már égett rendesen. Otthon telt ház előtt fogunk játszani, de a mai csak egy győzelem, a MOL Liga megnyeréséhez négy diadalra van szükség.

 

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …